Το διήμερο 26 και 27 Μαρτίου 2024 Το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο (ΣΕΚ) φιλοξένησε στην Αθήνα τις εργασίες της ετήσιας συνάντησης του Τομέα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος / ΑP SMOKE  της EUROPOL. Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η συνεργασία εμπειρογνωμόνων στο θέμα της αντιμετώπισης της παράνομης παρασκευής και εμπορίας καπνικών προϊόντων και η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών. 

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι Υπηρεσιών επιβολής Νόμου των Ελληνικών διωκτικών αρχών, Κρατών-μελών της Ε.Ε., του Ηνωμένου Βασίλειου, της Eurojust, στελέχη του ΣΕΚ καθώς και εμπειρογνώμονες των κρατών μελών της ΕΕ, του Ηνωμένου Βασίλειου και της Ουκρανίας με σκοπό της ανταλλαγή τεχνογνωσίας, την ανάλυση των νέων τάσεων των εγκληματικών οργανώσεων και την παρουσίαση επιτυχημένων επιχειρησιακών δράσεων σχετικά με το λαθρεμπόριο καπνικών στην ΕΕ.



Την συνάντηση χαιρέτησαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Η Ελλάδα είναι χώρα νομιμότητας, ασφάλειας και τάξης. Κυρίως όμως αποτελεί έναν πολύ δυναμικό και ισχυρό σύμμαχο για την Ευρώπη, στην διαρκή προσπάθεια για την μεγαλύτερη εμπέδωση του κλίματος ασφάλειας στους Ευρωπαίους πολίτες.» 
ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος

Ο Επικεφαλής του European Financial and Economic Crime Centre (EFECC) της EUROPOL  Mr. Buckhard Muhl ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξαιρετική συνεργασία που έχει αυτά τα τέσσερα χρόνια η ΕFECC με το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο (Σ.Ε.Κ.) με επιτυχημένες επιχειρησιακές δράσεις τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων της Ελλάδος. 
Ο Επικεφαλής του European Financial and Economic Crime Centre (EFECC)
 της EUROPOL  Mr. Buckhard Muhl 


 Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Στηρίζουμε τις διεθνείς συλλογικές προσπάθειες και συμμετέχουμε ενεργά στις δράσεις για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου προϊόντων ΕΦΚ. Διαμορφώνουμε διαρκώς στρατηγικές συμμαχίες με στόχο να καταπολεμήσουμε τα εγκληματικά δίκτυα, να εντοπίσουμε νέες απειλές και εργαζόμαστε με γνώμονα την ασφάλεια και την ευημερία των πολιτών και των επιχειρήσεών μας».

ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής


 Την συνάντηση τίμησε με την παρουσία του ο Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Κοντιζάς Τρύφων.

Ο Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Κοντιζάς Τρύφων 



-----------------------