Αθήνα, 28 Ιουνίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

27-28 Ιουνίου 2023

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα EMPACT (European Multidisciplinary Platform Against Criminal Threats) φιλοξενείται αυτές τις μέρες, από το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στην Αθήνα. Η συνάντηση εργασίας εστιάζει στην παράνομη παραγωγή προϊόντων καπνού, τις πρόδρομες ουσίες του και αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των σημαντικότερων απειλών από το οργανωμένο έγκλημα, σύμφωνα με τις πολιτικές της ΕΕ.

Εκπρόσωποι 21 κρατών μελών της ΕΕ, του Ηνωμένου Βασίλειου, της OLAF (European Anti Fraud Office) και της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας ανταλλάσσουν τεχνογνωσία, αναλύουν τις νέες τάσεις των εγκληματικών οργανώσεων και μοιράζονται επιτυχίες σε επιχειρησιακές δράσεις σχετικά με το λαθρεμπόριο καπνικών στην ΕΕ, με τον συντονισμό της Europol.

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, χαιρέτισε τη συνάντηση και δήλωσε σχετικά: «Στηρίζουμε τις διεθνείς συλλογικές προσπάθειες και συμμετέχουμε ενεργά στις δράσεις του EMPACT. Διαμορφώνουμε διαρκώς στρατηγικές συμμαχίες με στόχο να καταπολεμήσουμε τα εγκληματικά δίκτυα, να εντοπίσουμε νέες απειλές και εργαζόμαστε με γνώμονα την ασφάλεια και την ευημερία των πολιτών και των επιχειρήσεών μας».

O Προέδρος του Σ.Ε.Κ. Παναγιώτης Κουκουλομμάτης 

 Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής με μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του  
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Το Συμβούλιο Διοίκησης του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Εργασίες της συνάντησης

       
Εργασίες της συνάντησης

Εκπρόσωποι συνεργαζόμενων Υπηρεσιών 

Εκπρόσωποι συνεργαζόμενων Υπηρεσιών